El Bitcoin 19 milions ha sigut minat.

(BTC Halving)

El divendres 1 d’abril es va aconseguir la fita del minat del 19 milió de Bitcoin. Amb el que fins aproximadament l’any 2140 només quedaran per minar 2 milions més.

L’esdeveniment es va aconseguir en el bloc 730002, minat per SBI Crypto, que va guanyar amb això 6.32 BTC.

El halving, és un procés automatitzat de reducció a la meitat dels bitcoins que reben els miners com recompensa per la creació d’un bloc en el qual es registren les transaccions. Va ser creat per a incentivar el minat mitjançant prova de treball (Proof of Work).

El programari de Bitcoin estableix que els bitcoins s’aniran alliberant per a recompensar als miners a mesura que creguen blocs validant transaccions, a un ritme de cada 10 minuts de mitjana. Però les recompenses cauen a la meitat quan s’ha minat un cert nombre de blocs. És un procés automatitzat establit en el codi de Bitcoin i serveix per a establir un temps determinat fins a la fi de l’emissió de monedes amb l’objectiu de perseguir un model deflacionario que fa que puge el seu valor de manera gradual.

Com veiem en la imatge la taxa de halving està ara fixada en 6.25 BTC per bloc minat. La pròxima taxa de halving (5th) reduirà a la meitat aqueixa taxa per bloc, quedant situada en 3.125 BTC per bloc això ocorrerà l’any 2024.

https://es.wikipedia.org/wiki/Sistema_de_prueba_de_trabajo